27.1.2017. 10:55
0
Trump će novcem iz novih poreza na proizvode iz Meksika finansirati gradnju zida
Bijela kuća objavila je u četvrtak da predsjednik Donald Trump planira uvesti novi porez od 20 posto na sve proizvode iz Meksika čime će finansirati gradnju zida duž granice s tom zemljom.

Finansiranje gradnje zida koji bi trebao zaustaviti ilegalne migrante iz Meksika izazvalo je velike napetosti između dviju zemalja  te je meksički predsjednik Enrique Pena Nieto objavio da otkazuje posjet Washingtonu koji je bio zakazan za utorak. 

Trump je u srijedu potpisao ukaz za projekt gradnje zida na granici između Sjedinjenih Država i Meksika čime ispunjava najupečatljivije obećanje iz svoje izborne kampanje.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.