27.1.2017. 19:05
0
Učenik dobio 1,3 miliona dolara jer mu je zabranjen odlazak u toalet
Sud u Sjedinjenim Američkim Državama donio je odluku da se učeniku iz Kalifornije isplati odšteta u vrijednosti od 1,3 miliona dolara, jer je bio primoran malu nuždu obaviti u posudi, zato što ga profesorica tokom časa nije pustila u toalet

Visoko sudsko vijeće u Kaliforniji donijelo je odluku u vezi sa tužbom koja je pokrenuta za slučaj iz 2012. godine, kada 14-godišnjem učeniku nije dozvoljeno da sa časa ode u toalet.

Na osnovu toga je pokrenuta tužba protiv lokalne uprave i uposlenice ove škole, a sud je donio presudu kojom se učeniku treba isplatiti odšteta od 1,25 miliona dolara.

Iz lokalne uprave saopćeno je kako im je žao zbog ovog slučaja, te da će razotkriti da li će na odluku suda donijeti žalbu.

Sud je također donio i odluku da se učeniku treba isplatiti i 41 hiljada dolara za liječenje zbog nanesene duševne boli.

Tokom istrage je također ustanovljeno da je učenik Srednje škole Patrick Henry u Kaliforniji, koji je danas ima 19 godina, 2012. godine tokom časa tražio od nastavnice Gonje Wolf da ga pusti u toalet. Na "savjet" nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu, zbog čega je bio predmetom ismijavanja među učenicima u razredu.

Advokat učenika Brian Watkins izjavio je kako je njegov klijent bio dva puta primoran da promijeni školu, no i pored toga je bio pod velikim stresom i išao na terapije. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.