27.1.2017. 22:12
0
Trump se sastao s May: SAD i Velika Britanija mogu biti lideri u borbi protiv ISIS-a
Predsjednik SAD-a Donald Trump u petak je u Bijeloj kući primio britansku premijerku Theresu May, što je prvi sastanak novog američkog lidera s jednim stranim zvaničnikom

Trump je na konferenciji za medije nakon sastanka pozdravio specijalni odnos Velike Britanije i SAD-a.

"Čast mi je što je Theresa May moj prvi strani gost. Danas SAD obnavlja svoju duboku povezanost s Velikom Britanijom", rekao je Trump.

Britanska premijerka je istakla kako je sastanak s Trumpom bio fokusiran na snažniju saradnju dviju zemalja.

Naglasila je kako su razgovarali i o odnosima s Rusijom, ocjenjujući da Rusija mora biti kažnjena zbog akcija u Ukrajini.

Kako je kazala, sankcije Rusiji će ostati na snazi sve dok ne budu poštovane sve odredbe mirovnog dogovora koji je postignut u Minsku.

Trump je novinarima kazao kako želi razvijati dobre odnose s Rusijom, dodajući kako je u ovom momentu previše rano govoriti o mogućem ukidanju sankcija.

"Rano je raspravljati o ukidanju sankcija Rusiji", istakao je Trump.

Inače, Trump je nedavno kazao da će o tom pitanju ozbiljnije razmišljati kada sazna namjere ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Ako možemo imati odlične odnose s Rusijom i Kinom, sa svim državama, ja sam za to. Ne znam tog gospodina, nadam se samo da ćemo imati fantastičan odnos. To je moguće, a moguće je i da ne bude tako", rekao je Trump, naglasivši kako će SAD djelovati u skladu s interesima američkog naroda.

Na pitanje o budućnosti NATO-a, May je istakla kako je danas još jednom naglasila predanost ovom savezu.

"Još jednom smo naglasili našu veliku predanost NATO-u", rekla je May, dodajući da su dva lidera također iskazala predanost borbi protiv ISIS-a.

"SAD i Velika Britanija mogu biti lideri u borbi protiv ISIS-a", poručila je britanska premijerka.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.