27.1.2017. 22:23
0
Irska prva zemlja koja prestaje s investicijama u fosilna goriva
Irska je prva zemlja koja će u potpunosti prestati investirati u fosilna goriva. Irski parlament je podržao glasovima 90 prema 53 ovaj historijski zakon koji ukida investicije u ugalj, naftu i gas koje je do sada pružao irski strateški fond za investicije, dio Republičke agencije za upravljanje trezorom.

Thomas Pringle, zastupnik koji je predložio ovaj zakon, rekao je da je to poruka "globalnim korporacijama da se njihova stalna manipulacija naukom o klimi, negiranje postojanja klimatskih promjena i njihova kotroverzna praksa lobiranja kod političara širom svijeta više neće tolerirati."

- Ne možemo prihvatiti njihove postupke dok milioni siromašnih ljudi u nerazvijenim državama nose teret klimatskih promjena, trpeći glad, masovna iseljavanja i civilne nemire kao posljedice - rekao je.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.