28.1.2017. 18:44
0
Madrid: Više od 1.000 građana na protestima protiv nezavisnosti Katalonije
Oko 1.500 ljudi protestovalo je danas u Madridu protiv nezavisnosti Katalonije pozivajući na jedinstvo Španije.


Protesti su održani na poziv ekstremno desničarske partije Falange i nekih nevladinih organizacija koje zastupaju isti stav. Danas okupljeni nosili su špansku zastavu i uzvikivali "Katalonija je Španija", "Živjela Španija". Nosili su i transparente na kojima je pisalo "Nije zločin braniti jedinstvo Španije".

Jedan od zvaničnika partije Falange kazao je tokom obraćanja na protestima da su okupljanje organizovali za Španiju. 

"Ne mogu nas zastrašiti, nastavit ćemo se boriti za našu domovinu", poručio je. 

U napadu ekstremno desničarske grupe u katalonskoj knjižari u Madridu iz septembra 2013. godine povrijeđeno je pet osoba. 

Napadači su uzvikivali "Katalonija je Španija". Otvorena je istraga u vezi s ovim događajem, a 14 osoba je privedeno i određena im je kazna između tri i četiri godine zatvora. 

Danas okupljeni građani iskazali su nezadovoljstvo zbog visine zatvorske kazne i tražili su oslobađanje ovih osoba. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.