28.1.2017. 21:00
0
Trump i Putin danas razgovarali telefonom 45 minuta
Američki predsjednik Donald Trump razgovarao je danas telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom prvi put nakon inauguracije.


Razgovor dvojice lidera trajao je oko 45 minuta, prenio je Reuters, pozivajući se na visokog činovnika u američkoj administraciji. 

Ranije danas američki predsjednik razgovarao je sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel i premijerom Japana Shinzom Abeom, prenosi "Sputnjik". 

Rusija očekuje da će odnosi Moskve i Vašingtona, koji su, prema ocjeni ruskih vlasti, tokom mandata Baraka Obame u potpunosti degradirani, početi da se poboljšavaju poslije stupanja Trampa na dužnost američkog predsjednika. 

Portparol Bijele kuće Sean Spicer napisao je ranije na svojoj stranici na Twitteru da Trump, nakon razgovora sa njemačkim kancelarom koji je trajao 45 minuta, razgovara telefonom predsjednikom Rusije, trećim od pet lidera. 

Spicer je objavio fotografiju na kojoj se vidi da Trump razgovara telefonom, a oko njegovog stola sjede i stoje potpredsjednik SAD Mike Pence, šef kabineta američkog predsjednika Ryans Pribus, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Michael Flini savjetnik za strateška pitanja Stephen Bannon

Najavljeno je da će američki predsjednik razgovarati i sa francuskim kolegom Fransoam Olandom, kao i sa premijerom Australije Malcolmom Turnbullom. 

Trump je prethodno na Twitteru naveo da će sa Putinom razgovarati o poboljšanju odnosa, kao i o "informacijama o tome šta treba raditi u narednih sedam dana".

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.