28.1.2017. 22:30
0
Otkriveno o čemu su pričali Trump i Putin
Predsjednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Trump razgovarali su danas telefonom o zajedničkoj borbi protiv "Islamske države", ukrajinskoj krizi i budućim sastancima, saopštio je Kremlj.


"Predsjednici su razgovarali o koristi od koordinacije ruskih i američkih akcija s ciljem pobjede nad `Islamskom državom` i drugim terorističkim organizacijama u Siriji", navodi se su saopštenju. 

Putin je završio prvi telefonski razgovor sa Trampom, koji je nedavno inaugurisan. Početak telefonskog razgovora objavio je portparol Bijele kuće Šon Spajser na svom Twitternalogu, prenosi RT. 

Govoreći na kratkoj konferenciji za novinare koji je održao zajedno sa premijerom Velike Britanije Theresom May, Trump je rekao da se nada "fantastičnom odnosu" sa ruskim predsjednikom, ali da razumije da se to, možda, neće dogoditi. 

Tramp je ranije rekao da bi pozdravio rusko učešće u zajedničkoj borbi protiv "Islamske države". 

"Ne poznajem Putina, ali ako bi mogli da se saglasimo sa Rusijom, to bi bilo sjajno. Bilo bi dobro i za Rusiju i za nas da zajedno krenemo i isprašimo `Islamsku državu` jer predstavljaju pravu bolest", rekao je Trump.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.