28.1.2017. 23:02
0
Putin: Washington najvažniji partner u borbi protiv terorizma
Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsjedniku SAD Donaldu Trumpu da Moskva vidi Washington kao svog najvažnijeg partnera u borbi protiv terorizma.

Putin i Trump razgovarali su telefonom o poboljšanju saradanje između dvije zemlje u borbi protiv terorizma i važnosti izgradnje bilateralnih trgovinskih i ekonomskih veza, saopšteno je iz Kremlja. 

Oba lidera podržala su ideju da se uspostavi prava koordinacija dviju država u borbi protiv "Islamske države" i drugih terorističkih grupa u Siriji.

Putin i Trump izrazili su spremnost za razvoj i stabilizaciju rusko-američke saradnje, te uvjerili jedan drugog da građani njihovih zemalja imaju blagonaklono mišljenje prema drugoj strani. 

Osim ovih tema, dva svjetska lidera ramotrili su pitanja vezana za iranski nuklearni program, arapsko-izraelski sukob, situaciju na Korejskom poluostrvu i sukobe u Siriji i Ukrajini, kao i pitanja ubrzanog nuklearnog naoružavanja. 

Putin i Tramp će nastaviti razgovore kako bi utvrdili datum i mjesto susreta.

(SRNA)

TrumpPutin
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.