30.1.2017. 14:41
0
Kremlj: Putin i Trump spremni na rješavanje teških problema dijalogom
Kremlj je objavio da je prerano govoriti o bilo kakvom dogovoru sa SAD-om o sankcijama Rusiji, no i da bi se predsjednik Vladimir Putin mogao sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom prije samita G20 u julu.

Putin i Trump razgovarali su telefonski u subotu i glasnogovornik Dmitrij Peskov novinarima je rekao da je to bio dobar razgovor.

"(No) malo je vjerojatno da se može govoriti o bilo kakvoj vrsti dogovora (o sankcijama)", rekao je Peskov.

"Za početak moramo odrediti datum i vrijeme susreta dvojice predsjednika. Saradnici rade na tome", rekao je te dodao da bi se mogli sastati prije samita G20 koji je predviđen za 7. i 8. jula u Hamburgu.

 Peskov je rekao da Putin i Trump nisu razgovarali o sankcijama u telefonskom razgovoru, prvome nakon Trumpove inauguracije.

Međutim kazao je: "Vidjeli smo spremnost za rješavanje teških problema dijalogom, na koji predsjednik Putin već dulje vrijeme poziva, a nažalost zadnjih godina na to nije bilo odgovora".  

Telefonski razgovor između dvojice predsjednika u subotu pokazao je međusobno poštovanje, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak.  Putin i Trump složili su se da će pokušati ponovno izgraditi američko-ruske veze i sarađivati u Siriji, prnosi Hina.

Trump je rekao da želi ponovno zbližavanje s Moskvom ako će se moći sporazumjeti s Putinom, koji također želi popraviti veze.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.