30.1.2017. 18:40
0
Amerikanci za džamiju u Texasu za 24 sata donirali 600.000 dolara
Više do 2.600 građana Sjedinjenih Američkih Država za svega 24 sata putem interneta doniralo je 600.000 dolara za obnovu džamije u Texasu, koja je spaljena nakon što je predsjednik Donald Trump zabranio ulazak muslimanima iz sedam zemalja u zemlju.

Islamski centar u Victoriji pokrenula je kampanju za donaciju – ‘GoFundMe’, za rekonstrukciju džamije koja je spaljena u subotu u jugoistočnom Texasu, javlja indonezijski portal „Hidayatullah“.
 
Predsjednik Islamskog centra Shahid Hashmi rekao je da je iznenađen velikim odazivom i tolikim prilivom novačnih donacija, piše Avaz.

Prema izvještajima lokalnih medija, džamija je zapaljena u dva sata ujutro. Džamija je sagrađena 2000. godine, godinu prije napada 11. septembra na zgrade Svjetskog trgovinskog centra (WTC).

– Ovo je nevjerovatno, mi smo zahvalni svima. Dolaze nam muslimani iz Houston, Dallas… Pojedinci putuju i četiri sata da bi došli do nas i ovo je vrlo dirljivo. Sve vodi ka dobroti – kazao je Hashmi.

Vlada i vatrogasci Victorije rade zajedno s pripadnicima FBI-ja i Biroa za alkohol, duhan i vatreno oružje kako bi se utvrdio uzrok požara.

– Nadam se da ovo nije bio zločin iz mržnje – rekao je Shahid.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.