1.2.2017. 19:15
0
Premijer Turske kritikovao Međunarodnu zajednicu jer ne pomažu izbjeglicama: Oni su naše komšije, naša braća
Turski premijer Binali Yildirim kritikovao je međunarodnu zajednicu zbog nepružanja adekvatne podrške sirijskim izbjeglicama, dodajući da nije dovoljno oslonuti se na napore Turske, prenosi Anadolija.

- Međunarodna zajednica se treba prisjetiti svojih odgovornosti. Mi ćemo uraditi šta god možemo, ali želimo da i ostale zemlje urade svoje - kazao je Yildirim.

Istakao je da je međunarodna zajednica dala doprinos u vrijednosti 700 miliona dolara, što je bilo nedovoljno da se zadovolje potrebe izbjeglica. 

Turska je primila više od tri miliona izbjeglica, većinom iz Sirije. 

 - Oni su naše komšije, naša braća, a najprije oni su ljudska bića- istakao je premijer. 

Turska je zemlja koja je primila najveći broj sirijskih izbjeglica, od kojih jedan milion djece, te dosad uložila oko 25 milijardi za pomoć i zbrinjavanje.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.