3.2.2017. 10:22
0
Holandski političar Wilders šokirao Evropu, u predizbornu kampanju krenuo plakatima Stop islamu
Kontroverzni holandski političar Geert Wilders pojavit će se na državnim izborima u ovoj zemlji narednog mjeseca sa sloganom „Holandija ponovo naša“, dok su dva glavna cilja u programu njegove stranke „deislamizacija države i izlazak Holandije iz EU“

Wilders je jedan od najkontroverznijih političara u Evropskoj uniji, sa dosta radikalnim stavovima, koji se u cijelosti kose sa principima Evropske unije.

U predizbornu kampanju za izbore koji se održavaju 15. marta Wilders je krenuo plakatima „Stop Islamu, glasaj 15. marta za PVV“. Ideja ove stranke bila je ovim plakatima oblijepiti i tramvaje u Rotterdamu,  jednom od najvećih holandskih gradova. Ipak, zahtjev iz PVV-a nije odobrila Kompanija Rotterdamse Elektrische Tram (RET).

- Na tramvaje stavljamo samo politički neutralne reklame, što važi za sve političke stranke - izjavio je glasnogovornik RET-a.

Mogući izgled tramvaja sa kontroverznim plakatima objavljen je na Twitter profilu Wildersa.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.