5.2.2017. 13:46
0
Danas hitan sastanak rumunske vlade povodom masovnih protesta
Rumunska vlada održat će danas hitan sastanak povodom masovnih protesta širom zemlje zbog smanjenja kazni za korupciju.

Premijer Sorin Grindeanu obećao je jučer da će ukinuti mjere vlade, koje su prošle sedmice usvojene po hitnom postupku. 

Dekret po kojem bi bile smanjene ili ukinute kazne za korupciju, išao bi u korist dužnosnicima koji su optuženi za malverzacije u antikorupcijskoj agenciji u Rumuniji, uključujući Liviu Dragnea, čelnika Socijaldemokratske partije (PSD).

Međutim, demonstranti su kazali da ukidanje dekreta neće biti dovoljno, te da će se protesti nastaviti danas sa zahtjevima za ostavke.

Rumunija je članica Evropske unije od 2007. godine, ali još nije ostvarila standarde u reformi pravosuđa i borbi protiv korupcije.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.