6.2.2017. 15:57
0
Velika Britanija: U Londonu sastanak May-Netanyahu
Premijerka Velike Britanije Theresa May u Londonu se sastala s izraelskim kolegom Benjaminom Netanyhuom.

Očekuje se da će na sastanku izraelska strana govoriti o povećanju sankcija Iranu, a da će Theresa May govoriti o odluci Izraela o gradnji ilegalnih naselja. Osim toga, očekuje se da će britanska premijerka istaći kako nastavlja podržavati rješenje bliskoistočnog pitanja o dvije države.

Lider britanske Laburističke partije Jeremy Corbyn smatra kako "odluka izraelskih vlasti o gradnji tri hiljade novih stanova nije u skladu sa međunarodnim pravim i da je, osim toga, i prijetnja miru i međunarodnoj sigurnosti".

Corbyn je ranije pozvao May da na sastanku s Netanyahuom istakne kako "vlada štiti prava naroda Palestine i da je uz njega".

Britanska vlada je prošle sedmice osudila odluku o gradnji dodatnih stanova na Zapadnoj obali.

Na sastanku May-Netanyahu trebalo bi biti razgovarano i o bilateralnoj trgovini nakon Brexita.

Obim trgovine između Ujedinjenog Kraljevstva i Izraela iznosi oko pet milijardi funti (oko 5,8 milijardi eura).

Netanyahu bi ove sedmice trebao posjetiti i SAD gdje će se sastati sa novom administracijom.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.