6.2.2017. 20:39
0
Uhapšeni Adnan Šutković i Zulhajrat Seadini koji se sumnjiče da su planirali teroristički napad u Njemačkoj
Turska policija uhapsila je Adnana Šutkovića i Zulhajrata Seadinija, osumnjičene da su namjeravali da počine teroristički napad u Njemačkoj, pišu frankfurtske "Vesti".

Šutković i Seadini doputovali su u Tursku iz Sirije, a sumnja se da su namjeravali da se vrate u Njemačku, gdje su ranije živjeli i počine teroristički napad. Prema još nepotvrđenim informacijama, Šutković je iz Srbije i živio je u Hamburgu, a Seadini je rođen u Makedoniji, odakle se odselio u Bremen. 

Obojica se već dugo nalaze na potjernicama Interpola, a Šutković je viđen na propagandnom snimku "Islamske države" u kojem je prikazano ubistvo nepoznate osobe. 

Njemački dnevnik "Bild" piše da ostaje da se vidi da li će oni iz Njemačke biti deportovani u zemlje porijekla. Iako su obojica odrasla u Njemačkoj, imaju i državljanstvo zemalja odakle su im roditelji. 

Prije nego što su postali radikalni teroristi, Šutković i Seadini su oteli stariji bračni par iz Bremena i tražili otkup, ali su uhapšeni. 

Šutković je prikazan na video-snimku "Islamske države", pod naslovom "Turizam naše braće", a na kome je snimljeno strijeljanje dvojice zarobljenika u sirijskom gradu Palmira. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.