7.2.2017. 8:34
0
Ofanziva ”Štit Eufrata”: Bomardovana 203 uporišta ISIS-a, neutralisan 21 terorista
Turske oružane snage (TSK) 168. dana ofanzive ”Štit Eufrata” na sjeveru Sirije bombardovale su 203 uporišta terorističke organizacije ISIS. Tokom dana u sukobima i akcijama neutralisan je 21 terorista, javlja Anadolu Agency (AA).

Ofanziva pokrenuta 24. augusta prošle godine sa ciljem jačanja sigurnosti na tursko-sirijskog granici i uklanjanja opasnosti koju ISIS predstavlja i dalje traje. 

Bombardovani su odbrambeni položaji, skloništa, štabovi, oružja i vozila terorističke organizacije ISIS.

Avioni zračnih snaga Turske na području Al-Baba i Bzagaha izveli su napad na 65 uporišta ISIS-a. Uništena su 64 objekta i vozilo sa oružjem.

Od početka ofanzive do danas uništeno je 3.719 improvizovanih eksplozivnih naprava i 57 mina. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.