9.2.2017. 21:20
0
Sniježna oluja paralizirala SAD: Zatvoreno na hiljade škola, odgođeno preko 2.700 avionskih letova
Sniježna oluja je paralizirala sjeveroistok SAD-a i uzrokovala zatvaranje brojnih škola, a posebno su pogođeni New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts i New Jersey, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode američke lokalne vlasti, zbog snažne oluje je odgođeno i preko 2.700 avionskih letova.

Napadalo je preko 30 centimetara snijega što je najviše iznenadilo stanovnike sjeveroistočne obale gdje su samo dan prije oluje temperature iznosile između 16 i 20 stepeni Celzijusa.

U četvrtak su zabilježene sniježne padavine kao i vjetar jačine od 80 kilometara na sat.

Svi letovi na međunarodnom aerodromu "John F. Kennedy" u New Yorku su obustavljeni zbog snažne oluje, a više od polovine letova sa tri najveća aerodroma oko New Yorka je otkazano.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je izjavio je kako se radi o neuobičajeno snažnoj oluji, zbog čega je pozvao građane na opreznost.

"Nemojte voziti automobile danas. Uvjeti su jako teški. Jako je teško kretati se", rekao je de Blasio.

Samo u New Yorku je zatvoreno oko 1.800 škola te preko milion učenika nema nastavu, a zatvoreni su i brojni državni uredi.

Policija je saopćila kako je prijavljen veliki broj saobraćajnih nezgoda zbog poledice na putevima i loših vremenskih uslova.

Meteorolozi CNN-a predviđaju kako će snježno nevrijeme pogoditi čak oko 60 miliona građana.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.