14.2.2017. 15:48
0
Mosul: Irak bombardovao baze i objekte čelnika ISIS-a
Avioni iračke vojske bombardovali su sigurnosnu bazu terorističke organizacije ISIS na zapadu Mosula, javlja Anadolu Agency (AA).
Kapetan snaga iračke federalne policije Abdullah Esedi potvrdio je da su avioni međunarodnih koalicionih snaga bombardovali bazu sigurnosnog vijeća ISIS-a na području Jesuka u Mosulu. 

Istakao je da je baza u potpunosti srušena, a ubijeni su i svi militanti koji su se tu nalazili. Esedi je potvrdio da su avioni bombardovali i strateške baze, ali i kuće u kojima su bili smješteni visoko pozicionirani članovi ove terorističke organizacije. 

Irački premijer Haydar el Ibadi je 17. oktobra prošle godine objavio da zvanično počinje akcija oslobađanja Mosula od ISIS-a. Oko 100 dana nakon početka akcije u potpunosti je oslobođen istočni dio grada. 

(Anadolu Agency) 
ISISMosul
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.