19.2.2017. 13:35
0
Ko je mlada i atraktivna brineta bez koje Donald Trump ne može
Hope Hicks jedna je od najbližih poslovnih saradnica Donalda Trumpa koja je vodila njegov PR tokom predizborne kampanje (SAD), a nakon pobjede za nju je izmislio radno mjesto i zaposlio je u Bijeloj kući kao voditeljicu strateških komunikacija.

Ova 28-godišnja atraktivna brineta jedna je od najmlađih članica njegova kabineta, a Trumpa je upoznala preko njegove kćerke Ivanke koja ju je 2014. godine zaposlila u Trumpovom imperiju, nakon što je radila odnose s javnošću za njezinu modnu liniju, prenosi “Index“…
 
Kada ju je Trump pozvao da vodi PR u njegovoj kampanji, Hicks nije imala nikakvog političkog iskustva te je bila potpuni autsajder. Na kampanji je počela raditi pet mjeseci prije nego što je njegova kandidatura uopšte najavljena u javnosti. Trump joj veoma vjeruje i često je opisuje kao “prirodnu i izvanrednu”, piše “Business Insider”.

Završila je na listi 30 najuticajnijih ljudi mlađih od 30 godina.

Mnogi novinari je ne vole te tvrde da je neprofesionalna i da je veoma teško od nje dobiti komentar, dok ima i onih koji tvrde da je prava stručnjakinja u svom poslu. Navodno je upravo ona ta kojoj Trump diktira svoje tvitove koje ona nakon toga objavljuje.

Prije karijere u odnosima s javnošću, Hicks se bavila glumom i manekenstvom, snimila je nekoliko modnih kampanja, a bila je i lice s naslovnice knjige “It Girl” prema kojoj je snimljena popularna serija “Gossip Girl”.

Njena porodica u nekoliko je navrata izjavila da ih brine što je toliko blisko povezana s Trumpom koji je veoma nepopularan u SAD-u, no ipak misle da će ona iz svega toga izaći “netaknuta”. Hicks se rijetko pojavljuje u medijima, a jedan od njenih rijetkih javnih nastupa bio je tokom predsjedničke kampanje u Alabami kada ju je Trump pozvao da kaže nekoliko riječi okupljenima.

(Merima Druškić)


 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.