19.2.2017. 17:50
0
Egipatski sud 21 protivnika režima osudio na doživotni zatvor
Egipatski sud je osudio 21 optuženika na doživotni zatvor zbog navodnog izazivanja nereda tokom demonstracija protiv vojnog udara u julu 2013. godine.


Izvori bliski egipatskom pravosuđu potvrdili su da je 21 osoba u odsustvu osuđena na doživotni zatvor zbog poticanja nasilja u provinciji Menoufiya 2013. godine.

Egipatski sud je, također, osudio osam osoba na po sedam godina zatvora, po sličnim tačkama optužnice.

Na današnju presudu može se uložiti žalba.

Egipat je zahvaćen novim nemirima od svrgavanja demokratski izabranog predsjednika Mohameda Morsija 2013., kojeg je egipatski sud osudio na smrtnu kaznu zajedno sa još 105 njegovih saradnika, a kasnije ih oslobodio i naredio ponavljanje suđenja. 

(Anadolu Agency)

EgipatSud
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.