19.2.2017. 18:35
0
Trojici Palestinaca smrtna kazna zbog špijuniranja za Izrael
Vojni sud Hamasa u Gazi osudio je tri Palestinca na smrtnu kaznu zbog špijuniranja za Izrael i potvrdio presude za trojicu drugih.


Ovim je broj osuđeni na smrt povećan na 10. Sudovi su osuđivali stanovnike Gaze na smrt vješanjem ili streljanjem zbog ubistva ili saradnje sa Izraelom. 

Grupe za ljudska prava zabrinute su zbog mogućnost fer suđenja pod kontrolom Hamasa, islamske militantne grupe koja je došla na vlast u Gazi 2007. godine. 

Palestinska uprava na Zapadnoj obali izrekla je mali broj smrtnih kazni proteklih godina, ali nijednu nije odobrio predsjednik Mahmud Abas, niti je izvršena.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.