20.2.2017. 16:55
0
Kurtulmus: Blizu je potpuno okončanje operacije u al-Babu
Zamjenik premijera Republike Turske Numan Kurtulmus izjavio je danas u Ankari kako je Oslobodilačka vojska Sirije, uz podršku turskih snaga, preuzela kontrolu nad cijelim al-Babom, javlja Anadolu Agency (AA).

"Potpuno okončanje operacije u al-Babu je veoma blizu. Oslobodilačka vojska Sirije, uz podršku Turskih oražnih snaga (TSK), preuzela je kontrolu nad cijelim al-Babom. Međutim, nastavljamo s velikom pažnjom zbog mogućnosti samoubilačkih bombaških napada terorista ISIS-a. Upravo zbog toga i TSK i FSA provode fazu čišćenja terena od terorističkih elemenata", rekao je Kurtulmus. 

Kurtulmus je izjavio da će Turska i dalje imati isti stav, kako je kazao, prema svim terorističkim organizacijama. 

"Turska, bez obzira na ono što urade druge zemlje, nikada neće promijeniti princip 'jednake udaljenosti' prema terorističkim organizacijama. I ISIS i PYD će i dalje imati status terorističkih organizacija", rekao je Kurtulmus.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.