21.2.2017. 9:10
0
Herbert Raymond McMaster novi Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak kako će general pukovnik Herbert Raymond McMaster biti njegov novi savjetnik za nacionalnu sigurnost ponovno se okrenuvši američkoj vojsci koja bi trebala igrati glavnu ulogu u njegovom timu za vanjsku politiku.

McMaster je visokocijenjeni vojni taktičar i strateg, ali je njegov izbor iznenadio neke posmatrače koji se pitaju kako će McMaster, poznat po dovođenju u pitanje autoriteta, uspjeti u Bijeloj kući koja ne voli kritike. On će zamijeniti Trumpova vjernog pristalicu Michaela Flynna, penzionisanog general pukovnika kopnene vojske, koji je otpušten kao savjetnik za nacionalnu sigurnost 13. februara nakon što su se pojavili izvještaji da je obmanuo potpredsjednika Mikea Pencea o razgovorima s ruskim ambasadorom o američkim sankcijama prije Trumpove inauguracije. 

Trump je isto tako imenovao Keitha Kellogga, penzionisanog generala kopnene vojske koji je bio vršilac dužnosti savjetnika za nacionalnu sigurnost, za voditelja Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Govoreći novinarima u West Palm Beachu gdje je proveo vikend, Trump je rekao kako će John Bolton, bivši američki ambasador pri Ujedinjenim narodima obavljati drugu dužnost u njegovoj administraciji.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.