21.2.2017. 10:51
0
Policija čuva tijelo ubijenog Kim Jong Nama, dok se čeka dolazak njegova sina
Naoružana policija došla je u utorak rano ujutro u bolnicu u Kuala Lumpuru u kojoj se nalazi tijelo Kim Jong Nama, javili su lokalni mediji, dok se čeka dolazak njegovog sina.

Specijalne policijske snage došle su na odjel patologije kako bi čuvale tijelo ubijenog polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, izvijestio je malezijski dnevnik The Star. Kim Jong Nama ubile su dvije žene koje su ga napale otrovnom tekućinom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru prošle sedmice.

Predstavnici medija okupili su se ispred mrtvačnice kako bi popratili dolazak sina Kim Jong Nama, koji je navodno doputovao u zemlju u ponedjeljak navečer kako bi preuzeo posmrtne ostatke svog oca, prenosi Hina.

Pjongjangu je poručeno da će tijelo biti predano najbližoj rodbini kada se istraga završi, saopćilo je u ponedjeljak malezijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Malezijske vlasti saopćile su u utorak da još trebaju utvrditi tačan uzrok smrti Kim Jong Nama kao i potvrditi njegov identitet. Službena identifikacija nije provedena jer se zasad još nije pojavio niko od članova njegove uže porodice, stoga se čeka dolazak njegovog sina u bolnicu.

"Još se uvijek čeka da se utvrdi uzrok smrti i identitet", rekao je novinarima dr. Noor Hisham Abdullah, predstavnik malezijskog ministarstva zdravstva. 

Južnokorejski i američki dužnosnici izjavili su kako vjeruju da su sjevernokorejski agenti ubili Kim Jong Nama, koji je živio na kineskom teritoriju Makaa pod zaštitom Pekinga.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.