22.2.2017. 12:26
0
Izraelska policija srušila palestinsku kuću u Jerusalemu: Sedmočlana porodica na ulici
Izraelske snage srušile su kuću Palestinaca na sjeveru Istočnog Jerusalema pod izgovorom da je bespravno napravljena, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlasnik kuće Luey Ebu Ramuz ispričao je da je izraelska policija došla u pratnji predstavnika opštine te da su pretresli kuću i njih primorali da izađu vani. Istakao je da sa suprugom i petero djece u kući živi već sedam godina.

"Nasilno su nas istjerali iz kuće. Nisu nam dozvolili ni da uzmemo stvari. Djeca su pokušala ući u kuću da uzmu knjige i sveske za školu. Morali smo gledati kako ruše našu kuću", naglasio je ovaj Palestinac. 

Pojasnio je da sada nemaju mjesto gdje bi živjeli. Ebu Ramuz je ispričao da su za građevinsku dozvolu dali mnogo novca, ali da to nije bilo važno. 

(Anadolu Agency / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.