23.2.2017. 9:33
0
Nova opsežna akcija protiv pripadnika FETO-a u Turskoj: Izdat nalog za privođenje 100 osumnjičenih
U okviru istrage o aktivnostima terorističke organizacije Fetullahci/Paralelna državna struktura (FETO/PDY) turska policija je jutros započela opsežne akcije u ukupno 31 gradu.


Akcija je pokrenuta na bazi istrage koju vodi tužilaštvo u Konyi koje je izdalo nalog za privođenje ukupno 100 osumnjičenih.

Riječ je o osobama koje se terete za članstvo u terorističkoj organizaciji FETO/PDY i umiješanost u različitim kriminalnim radnjama.

Pripadnici Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala pokrenuli su istodobne akcije privođenja osumnjičenih u ukupno 31 turskom gradu.

Teroristička organizacija FETO je 15. jula prošle godine izvela neuspjeli pokušaj vojnog udara u Turskoj posredstvom infiltriranih podanika u turske snage sigurnosti i druge državne institucije te zemlje.

Riječ je o organizaciji koja je na podrivanju turske države radila protekle četiri decenije po direktivom osnivača i čelnika FETO-a Fetullaha Gulena.

Zvanična Ankara je od Washingota zatražila privremeno hapšenje i izručenje Gulena koji boravi u Pensilvaniji.

(Anadolu Agency/Amila Alijagić)

FETOTurska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.