23.2.2017. 21:35
0
Neće biti masovnih deportacija
Ministar za unutrašnju sigurnost SAD-a John Kelly obećao je danas u Mexico Cityju da neće biti masovnih deportacija, niti upotrebe vojne sile protiv imigranata u SAD-u, uprkos obračunu sa ilegalnom imigracijom u toj zemlji.

Trump je ranije danas rekao da deportacije podrazumijevaju vojne operacije jer su SAD, kako je naveo, dozvolile da previše ljudi uđe u zemlju.

Obje strane obećale su da će biti nastavljen dijalog o migraciji, kao i razgovori o trgovini i sigurnosnim pitanjima, s kojima se suočavaju dvije zemlje.

Kelly je naglasio da će sve što SAD rade kada su u pitanju migracije biti u skladu sa zakonom i poštovanjem ljudskih prava. Dodao je da će akcije biti sprovođene uz blisku saradnju sa meksičkom vladom.

S druge strane, američki državni sekretar Rex Tillerson je ocijenio prirodnim da "dvije snažne, suverene zemlje" imaju nesuglasice s vremena na vrijeme.

AP, međutim, primjećuje da Tillerson nije pomenuo planove američkog predsjednika Donalda Trumpa da izgradi zid duž granice sa Meksikom.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.