25.2.2017. 20:13
1
Trumpov savjetnik: Termin "radikalni islamski terorizam" je pogrešan
Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Herbert Raymond McMaster izjavio je kako je pogrešno koristiti termin "radikalni islamski terorizam", prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako javlja New York Times, McMaster je ukazao na grešku o korištenju ovog termina tokom prvog sastanka sa članovima Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a.

McMaster je tom prilikom kazao kako je pogrešan termin "radikalnog islamskog terorizma", koji koriste predsjednik Trump i neki njegovi savjetnici kada govore o terorističkim aktivnostima. Prema njegovim riječima, to je pogrešno jer terorističke aktivnosti ne mogu biti "islamske". 

McMaster je ranije bio angažovan u Iraku i Afganistanu i poznat je po stavu protiv korištenja jezika koji vrijeđa muslimane. 

S druge strane, Trump je tokom predizborne kampanje kritikovao svog prethodnika Baracka Obamu i protukandidatkinju Hillary Clinton zbog izbjegavanja termina "radikalni islamski terorizam".

(Anadolu Agency/Merima Druškić) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.