27.2.2017. 18:54
0
Teroristi odrubili glavu 70-godišnjem Nijemcu, a onda snimak objavili na internetu
Sedamdesetgodišnjem Nijemcu, koji je kidnapovan prije tri mjeseca na Filipinima, ekstremistička organizacija pod imenom Abu Sayaf odrubila je glavu, javlja DW.

Piše: Haris Ahbabović

Teroristi su njegovo pogubljenje snimali kamerom, a potom i taj snimak objavili na internetu. Ovaj zločin je uslijedio pošto ekstremistima tražena suma od 612.000 dolara nije bila uplaćena do nedjelje u ponoć, prenosi Kurir.

Agencija DPA navodi da se na snimku vidi talac u narandžastoj majici sa naoružanim osobama iza njega kako od njemačke i filipinske vlade traži novac. Teroristi su ubili njegovu suprugu nakon što je pružala otpor. Tijelo nesretne žene pronađeno je na brodu, na kojem je bračni par otet.

Gnusni snimak je ubrzo uklonjen sa brojnih portala.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.