27.2.2017. 22:22
0
SAD: Apelacioni sud odbacio zahtjev da stavi na čekanje žalbu na uredbu Donalda Trumpa
Američki Apelacioni sud odbacio je danas zahtjev američkog Ministarstva pravde da stavi na čekanje žalbu na uredbu američkog predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska u SAD za građane sedam mahom muslimanskih zemalja, javlja Reuters.

Deveti američki Apelacioni sud suspendovao je Trumpovu uredbu početkom mjeseca, dok se spor oko nje nastavlja.

Trump je rekao da će uskoro donijeti novu uredbu, a Apelacioni sud je zatražio da spor stavi na čekanje dok ne bude donijeta nova uredba, prenosi Tanjug.

Američki predsjednik donio je prije mesec dana uredbu kojom se zabranjuje svim izbjeglicama ulazak u SAD na četiri mjeseca, a onima iz ratom zahvaćene Sirije na neodređeno vrijeme, kako bi se spriječilo da "radikalni islamski teroristi" ulaze u državu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.