7.3.2017. 10:00
0
Nakon višesatnih borbi militanti IS-a protjerani iz vladinih zgrada u Mosulu
Iračke snage sigurnosti u utorak su protjerale militante tzv. Islamske države iz nekih od glavnih vladinih zgrada u starom gradskom cenrtru u zapadnoj polovini Mosula, saopćila je iračka vojska.
Specijalne snage savezne policije i ministarstva unutarnjih poslova, poznate kao Snage za brzu reakciju, vodile si višesatne žestoke borbe tokom noći s ekstremističkim militantima i uspjele su da oslobode velike dijelove kvartova Dawassa i Dandan, preotevši stari vladin kompleks, muzej, zgrade suda i policijske komande pokrajine Nineveh, navodi u saopćenju general pukovnik Abdul-Amir Yarallah iz Zajedničke operativne komande. 

Vojnici su tokom jutra osvojili strateški most al-Hurriyah preko rijeke Tigris i susjednu zgradu gradske vlade, kao i zgradu centralne banke, saopćio je pokrajinski sigurnosni izvor za  Xinhuu pod uslovom da ostane anoniman.

Vojnici su ubili brojne militante Islamske države a borbe su još u toku na osvajanju novih dijelova grada i oslobađanju brojnih zgrada, kazao je izvor.

(Fena/Alen Avdić)
MosulISIS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.