9.3.2017. 8:39
0
Transrodnu osobu na ulici pretukli na smrt
Transrodna žena je brutalno pretučena i ubijena u Brazilu od grupe nasilnika. Oni su je izvukli iz njenog doma, pretukli i potom odvezli u obližnju uličicu u kojoj su je ubili.

Zvala se Dandara dos Santos i imala je 42 godine. Na ulici su je tukli, udarali nogama, cipelama i komadima drveta, sve to ispred mještana Fortaleze u Brazilu, piše Daily Mail.

Pojavio se i jeziv snimak nasilja nad njom u kojemu očajna moli za svoj život, ali nasilnici nisu slušali njene molbe.

Dok je ležala na tlu, napadači su je samo podigli  i stavili u kolica u kojima su je odvezli u obližnju uličicu u kojoj su je pretukli na smrt.

Strašni video je objavila policija kako bi se pronašli počinitelji zločina, piše Avaz. 

Policijski istražitelj Damasceno koji istražuje slučaj rekao je:

"Šest osoba je identificirano, a u tome nam je pomogao video. Snimka je najprije kružila u LGBT grupama, što je pomoglo tom procesu. Policija jedalje pustila snimak i tako smo došli do kuće dvojice identificiranih, ali oni su pobjegli. Istraga je već poodmakla, u ulovit ćemo ubice."

Do napada je došlo 15. februara, a to je samo zadnji u nizu napada na transseksualce i transvestite u Brazilu.

Lokalne vlasti su izjavile žaljenje i osudile nasilje i intoleranciju, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.