11.3.2017. 22:23
0
Vačikovski: Smanjiti povjerenje u evropski blok
Poljskoj je neophodno manje povjerenja u EU i da svoju politiku vodi mnogo agresivnije, rekao je danas poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vačikovski.

Vačikovski je naglasio da Poljska želi da ostane u EU, kojoj se pridružila 2004. godine. 

On je izjavu dao neposredno nakon okončanja samita EU koji je završen negodovanjem Poljske zbog reizbora Donalda Tuska na funkciju predsjednika Evropskog savjeta. 

Varšava je protestovala zbog Tuska jer je blizak sa opozicijom u Poljskoj. 

Vačikovski je istakao da je politika EU na samitu bila "sa dvostrukom standardima i prevarama". On je istakao da se Poljska nadala da će naići na razumjevanje i podršku ali nije. 

Tusk je dobio podršku svih ostalih članica sem Poljske. 

"To je bio pokazatelj da Poljska može da očekuje veliki talas ucijena i pritiska i gradnju koalicije protiv Poljske", kaže on. 

Prema njegovim riječima, Poljska mora sada drastično da smanji nivo povjerenja u EU i da krene sa negativnom politikom, poput blokiranja inicijativa drugih država.

(SRNA/Merima Druškić)

PoljskaEU
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.