14.3.2017. 14:51
0
Erdogan nazvao Njemačku i Holandiju "banditskim državama"
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nazvao je Njemačku i Holandiju "banditskim državama" koje škode Evropskoj uniji. Njegove osude dolaze u vrijeme pojačanih napetosti Turske s dvije zemlje oko planova turskih ministara da u njima prisustvuju mitinzima u znak podrške referendumu o ustavnim promjenama.

U obraćanju radnicima zdravstvenog sektora koji je uživo prenošen na televiziji u utorak, Erdgan je kazao da je odbijanje dvije zemlje turskim ministrima da prisustvuju političkim skupovima umanjilo značaj EU kao simbola zakona, ljudskih prava i sloboda.

- Evropa je previše bitan kontinent da bi bila prepuštena na milost banditskih država - izjavio je turski čelnik.

Erdogan je kazao da će Turska tražiti pomoć Organizacije islamske saradnje i ostalih organizacija na jačanju borbe protiv, kako ih je nazvao, mržnje prema strancima, rasizma i antiislamskih  trendova.

Naglasio je da će Turska razmotriti ostale sankcije protiv Holandije, ali nije to pojasnio.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.