14.3.2017. 21:15
0
Sjeveroistok SAD-a pogodila žestoka snježna oluja "Stella"
Snježna oluja "Stela" pogodila je danas sjeveroistok SAD-a, gdje je više hiljada letova otkazano i škole zatvorene, ali je oluja bila slabija nego što su meteorolozi prvobitno predviđali.

U New Yorku, New Jarsiju, Pennsylvaniji i Virginiji uvedeno je vanredno stanje, prenosi Reuters.

Prema prvobitnim prognozama, očekivalo se da bi snježni pokrivač u dijelovima New Yorka mogao da iznosi oko 60 centimetara, a udari vjetra oko 95 kilometara po satu.

Američka Nacionalna meteorološka služba, međutim, revidirala je ranije prognoze o količini snježnih padavina koje su se očekivale u gradu New Yorku, navodi AFP.

Provobitno upozorenje zbog nadolazeće mećave, koje je stupilo na snagu u ponoć, otkazano je za taj grad i zamijenjeno drugim kojim se samo prognoziraju snježne padavine.

- Možemo vidjeti 10 do 15 centimetara snijega u većini grada New Yorka, možda jedva preko 15 centimetara u sjevernim dijelovima grada - rekla je meteorolog Džo Polina (Joe Pollina) za AFP.

Zbog najave snježne oluje njemačka kancelarka Angela Merkel odložila je posjetu Washingtonu, gdje je danas trebalo da se sastane s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, prenosi Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.