20.3.2017. 11:30
0
Izrael prijeti da će uništiti sirijsku protuzračnu odbranu
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman upozorio je Siriju da će Izrael uništiti njen sistem protuzračne odbrane ukoliko Sirija opet ispali protuavionski projektil na izraelsku letjelicu, javlja CNN.

U intervjuu za izraelsku državnu radio stanicu, Liberman je izjavio da "sljedeći put kada Sirijci upotrijebe svoje sisteme protuzračne odbrane protiv naših aviona, mi ćemo ih sve uništiti bez razmišljanja."

Ova prijetnja uslijedila je nakon što je Sirija ispalila protuavionske rakete na izraelske vojne avione tokom noći sa četvrtka na petak.

Iz sirijske vojske su saopćili da su avioni gađali vojnu lokaciju u blizini Palmire, dok Izrael tvrdi da su ciljali pošiljke oružja namijenjene Hezbollahu. Sirija tvrdi da su njihove rakete oborile jedan izraelski avion i pogodile drugi, što je Izrael odbacio kao "apsolutno netačno".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.