20.3.2017. 22:45
0
Trump primio iračkog premijera Abadija u Bijeloj kući
Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je pozdravio iračkog premijera u Bijeloj kući na njihovom prvom sastanku otkako je preuzeo dužnost.

Premijer Haider al-Abadi pozirao je za fotoreportere pred Bijelom kućim i u Ovalnom uredu prije nego što su dvojica čelnika započeli bilateralne sastanke.

Al-Abadijeva posjeta dolazi u vrijeme kada se Trump priprema da bude domaćin sastanka predstavnika 68 zemalja kako bi razradili taktiku borbe protiv radikalne grupe Islamska država.

Trump je vodio predizbornu kampanju pod obećanjem da će dramatično pojačati napade na Islamsku državu i obećao je zbrisati s lica zemlje "radikalni islamski terorizam".

Obim Trumpovog obavezivanja na pomoć ratom razorenom Iraku, međutim, tek treba da se sagleda u jeku predloženih rezova u buzdžetu za State Deprtment i Američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID), prenosi AP. 

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.