21.3.2017. 10:31
0
Sirijski pobunjenici ponovo napali istočni dio Damaska
Sirijski pobunjenici u utorak su započeli nove napade na istočni dio Damaska, dan nakon što je sirijska vojska osujetila prvu ofanzivu na ovaj grad, objavili su pobunjenici u saopćenju na internetu.

Pobunjenici koji pripadaju grupama Failaq al-Rahman i Al-Nusra Front započeli su drugi napad rano u utorak iz Jobara pod kontrolom pobunjenika prema industrijskom području na liniji razgraničenja između područja pod kontrolom vlade u istočnom Damasku i područja pod kontrolom pobunjenika u okolini sela Istočna Ghouta.

Novi val napada počeo je eksplozijom automobila bombe što je označilo početak druge faze pobunjeničkog napada na istočni Damask.

Prema vojnom izvoru, sirijska vojska brzo se suprotstavila novoj ofanzivi, nakon što su uspjeli osujetiti prvi val pobunjeničkih napada u nedjelju.

Sirijski vojni avioni žestoko bombardiraju pobunjeničke položaje u istočnom Damasku, dok su kopnene snage uspjele zauzeti pobunjeničke položaje na bojnom polju i trenutno rade na njihovom eliminiranju, kazao je izvor koji je želio ostati anoniman, prenosi Xinhua .

Državni mediji uživo su emitirali snimke iz područja Abbasyieen koje je  u blizini gdje se vode bitke, kako bi pobili tvrdnje pobunjenika da su ostvarili pomak.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.