22.3.2017. 11:58
0
U zračnom udaru u blizini Rake ubijena najmanje 33 civila
Najmanje 33 osobe su poginule u zračnom udaru koji je pogodio školu u blizini Rake a koja je korištena kao sklonište za raseljene osobe, saopćila je u srijedu Sirijska opservatorija za ljudska prava, prenosi Reuters.

Iz ove organizacije su kazali da se vjeruje da je udar izveden od strane koalicije protiv tzv. Islamske države pod vodstvom SAD-a.

Aktivisti Opservatorije prebrojali su najmanje 33 tijela na lokalitetu u blizini sela al-Mansoura, zapadno od Rake, rekao je za Reuters direktor Opservatorije Rami Abdulrahman.

Napad se desio u ponedjeljak navečer, rekao je.

Kako je Abdulrahman kazao, koalicija pod vodstvom SAD-a je ovog mjeseca intenzivirala svoje zračne borbene aktivnosti protiv ove militantne grupe u okolini Rake, što je dovelo do brojnih civilnih žrtava.

Po njegovim riječima, najbliži objekt tzv. Islamske države od mjesta zračnog napada je vjerska škola koja se nalazi tri kilometra dalje.

Glasnogovornik koalicije pod vodstvom SAD-a ranije je izjavio da koalicija radi sve što je u njenoj moći da izbjegne civilne žrtve te istražuje slučajeve  žrtava koje su prijavljene kao posljedica koalicijskih zračnih udara.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.