22.3.2017. 20:45
0
Pratite uživo razvoj događaja nakon napada u Londonu
Centar grada je u potpunosti blokiran, a iz metropolitanske policije su odbili kazati koliko ljudi je povrijeđeno te da li ima smrtno stradalih, javalja The Telegraph.


Troje djece, tačnije tinejdžera, iz Francuske je povrijeđeno, a prema pisanju The Telegrapha, u Londonu su boravili na školskom izletu.

Tinejdžere je udario automobil na Westminsterskom mostu, prenose britanski mediji, prenosi Avaz.
Fotograf Reutersa je novinarima rekao da je na obližnjem Westminsterskom mostu nakon zvukova pucnjave vidio najmanje desetak ranjenih osoba.
Škotski parlament u Edinburghu prekinuo je debatu o drugom referendumu o nezavisnosti nakon incidenta pred britanskim parlamentom u Londonu.

Škotski poslanici planirali su glasati nakon dvodnevne rasprave o pozivu premijerke Nicole Sturgeon za drugim referendumom o napuštanju Ujedinjenog Kraljevstva.

Rasprava je suspendirana nakon što su neki poslanici izjavili da bi trebala biti prekinuta iz poštovanja prema napadnutom policajcu u Londonu.

Sturgeon je objavila na Twittreru da su njene misli uz misli uz sve u Westminsteru "uvučenim u ovaj užasavajući incident", piše Avaz.

(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.