23.3.2017. 11:42
0
Premijerka Velike Britanije: Ovo je bio bolestan i izopačen teroristički napad
Teroristički napad u Westminsteru neće spriječiti Britance da nastave sa svojim svakodnevnim životima i ovakvi napadi su u konačnici "osuđeni na propast", izjavila je sinoć britanska premijerka, javlja BBC.

Theresa May kazala je da "bolestan i izopačen teroristički napad" u Westminsteru, u kojem su četiri osobe poginule, neće spriječiti ljude da idu na posao kao i obično ili Parlament da zasjeda u četvrtak.

Vrijednosti slobode govora, slobode i demokracije će nadvladati, rekla je.

Pohvalila je "izuzetnu hrabrost" policajca koji je izgubio život.

Obraćajući se javnosti ispred sjedišta Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, May je kazala da je mislima uz porodicu ovog policajca i porodice drugih koji su ubijeni i povrijeđeni u ovom "užasnom incidentu".

- Naše misli i molitve su uz sve one koji su pogođeni ovime - uz same žrtve, njihove porodice i prijatelje koji su se pozdravili sa svojim bližnjima, ali sada ih neće dočekati kod kuće, kazala je.

- Za nas koji smo bili u Parlamentu za vrijeme ovog napada, ovi događaji predstavljaju konkretan podsjetnik izuzetne hrabrosti naše policije i sigurnosnih službi koje riskiraju svoje živote kako bi nas zaštitili. I danas su opet ovi izuzetni muškarci i žene trčali u susret opasnosti čak i kada su druge ohrabrivali da se kreću u suprotnom smjeru, rekla je May.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.