25.3.2017. 11:16
1
Napadač iz Londona u Saudijskoj Arabiji predavao engleski
Napadač iz Westminstera je tri puta boravio u Saudijskoj Arabiji i tamo predavao engleski jezik, saopćila je ambasada te zemlje u Londonu.
U saopćenju izdatom kasno sinoć navedeno je da je Khalid Masood bio u Saudijskoj Arabiji od novembra 2005. do novembra 2006., a zatim je opet na godinu dana otišao u aprilu, 2008.

U martu 2015. godine bio je u toj zemlji šest dana, saopćila je Ambasada Saudijske Arabije, prenosi AP.

Ambasada je navela da je Masood imao radnu vizu, da nije bio pod pratnjom saudijskih sigurnosnih službi i da nije imao krivične prijave u toj zemlji.

Masood, rođen u Kentu kao Adrian Russell Ajao, ubio je u srijedu tri osobe, a ranio 50 kada je automobilom uletio među pješake na Vestminsterskom mostu, a onda nožem ubio policajca ispred zgrade parlamenta. Masooda je, zatim, ubila policija.

U Engleskoj je od ranije bio poznat policiji i ima krivični dosje, piše Avaz.

Zbog povezanosti s napadom policija je uhapsila 11 osoba, ali je sedam kasnije pušteno, prenosi BBC.

Dva muškarca su i dalje u pritvoru, a dvije žene su puštene uz kauciju, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.