27.3.2017. 16:09
0
Izrael upozorio svoje građane da ne idu na Sinaj zbog opasnosti od terorizma
Izrael je u ponedjeljak upozorio svoje građane koji odmor provode na egipatskom poluotoku Sinaju da se odmah vrate, tvrdeći da je prijetnja od napada inspiriranih tzv. Islamskom državom i drugim grupama visoka, izvještava Reuters.

Ovo upozorenje izdato je uoči jevrejskog praznika Pesaha, kada na hiljade Izraelaca prelazi kopnenu granicu sa Egiptom kako bi posjetili odmarališta i plaže na obali Crvenog mora.

Izraelska Direkcija za borbu protiv terorizma saopćila je da se upozorenje odnosi na "veoma visoku konkretnu prijetnju".

- Islamska država i oni koji su njom inspirirani predvodnici su svjetskih džihadističkih grupa koje su motivirane da vrše napade tokom ovog perioda. Svi Izraelci koji se trenutno nalaze na Sinaju trebali bi se vratiti i također savjetujemo onima koji žele da putuju na Sinaj da to ne rade, navodi se u saopćenju direkcije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.