27.3.2017. 20:12
0
Rusija izdala nalog za hapšenje bivšeg ukrajinskog premijera
Lokalni sud u južnom ruskom gradu Jesentuki izdao je nalog za hapšenje bivšeg ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka.

Prema saopćenju suda objavljenom u ponedjeljak, međunarodni nalog za hapšenje Jacenjuka stupio je na snagu još 21. februara, prenosi RSE pozivajući se na pisanje ruskih medija.

Jacenjuk se, kako se navodi, traži zbog optužbi da je učestvovao u oružanoj grupi u ruskom regionu Sjeverni Kavkaz, u Čečeniji sredinom 1990-tih, boreći se protiv ruskih snaga.

Sam Jacenjuk je potvrdio da mu je ukrajinska Vlada rekla da je izdat nalog za njegovo hapšenje u postu na Facebooku.

U septembru 2015. godine šef ruskog Istražnog komiteta Aleksandar Bastrijkin optužio je tadašnjeg ukrajinskog premijera Jacenjuka da se borio u Čečeniji i učestvovao u mučenju i egzekuciji ruskih vojnika.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.