29.3.2017. 20:03
0
Oko 150 migranata nestalo nakon potonuća čamca
Gumeni čamac prepun migranata potonuo je u Sredozemnom moru, a 16-godišnji dječak iz Gambije, za kojeg se vjeruje da je jedini preživjeli, spasiocima je kazao da vjeruje da su se svi ostali putnici utopili, saopćila je u srijedu Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Humanitarni brod Iuventa pronašao je u utorak dječaka koji se držao za rezervoar za gorivo u moru.

- Rekao je da su svi ostali umrli. Ali ima nade da je italijanska obalska straža pokupila druge - kazao je glasnogovornik IOM-a Flavio Di Giacomo.

- Dječak je rekao da su prije par dana napustili Sabrathu u Libiji na gumenom čamcu na kojem se nalazilo 147 Afrikanaca, uključujući petero djece i nekoliko trudnica - dodao je Di Giacomo.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.