10.4.2017. 14:57
0
Tillerson u srijedu u Moskvi, neće se sastati s Putinom
Američki državni sekretar Rex Tillerson doputovat će u srijedu u Moskvu, a Kremlj je danas saopćio da nije planirano da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da će se Tillerson sastati sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovim, preneo je Reuters.

"Nismo najavili sastanke i zasad u rasporedu predsjednika nije planiran susret sa Tillersonom", kazao je Peskov, navodi Tass.

Peskov je novinarima rekao da će biti obaviješteni ako se "sastanak sa Putinom pojavi u Putinovom rasporedu".

Portparol Kremlja se osvrnuo i na prošlosedmični američki raketni napad na Siriju, navodeći da je ta akcija pokazala da Washington uopće nije voljan da sarađuje sa Sirijom.

Stalni pozivi sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu da siđe s vlasti neće pomoći u rešenju krize, kazao je Peskov.

Prema njegovim riječima, ne postoji alternativa mirovnim pregovorima u Ženevi i Astani.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.