16.4.2017. 16:15
0
Urbi et orbi: Papa osudio zli napad na izbjeglice u Siriji
Papa Franjo osudio je danas, u tradicionalnom obraćanju povodom Uskrsa, smrtonosni napad na autobuse sa izbjeglicama u Siriji, prenosi BBC.


Papa je ovogodišnju propovjed Urbi et orbi obavio pred hiljadama vjernika na Trgu svetog Petra u Vatikanu. Napad je opisao kao „zli atak na izbjeglice koje napuštaju svoje domove“.

On je, tokom govora, također pominjao „stare i nove forme ropstva i diskriminacije“.

- Neka Bog podrži napore onih koji aktivno rade da pomognu civilima u voljenoj Siriji gdje ljudi i dalje trpe rat koji ne prestaje sijati strah i smrt – rekao je Papa Franjo.

U subotnjem napadu u Siriji, kada je došlo do eksplozije u konvoju sa hiljadama izbjeglica, prema posljednjim informacijama, stradalo je 112 osoba, a više od 50 je povrijeđeno. Poglavar Katoličke crkve je, također, govorio o bolu migranata te je kritizirao „paralizirajuću birokraciju koja stoji na putu promjenama.“

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.