17.4.2017. 20:45
0
Mladić sa Kosova upucao u glavu državljanina Austrije porijeklom iz BiH
„To sam bio ja , uhapsite me“, rekao je 27-godišnji muškarac sa Kosova priznajući ubistvo na Uskrs u Bečkoj opštini Brigitenau, prenosi beogradski Kurir pisanje stranih medija.

Svjedoci ovog krvavog zločina, obavijestili su policiju u nedjelju oko 15:00 sati da se dvojica muškaraca žestoko svađaju na ulici. Međutim , kada su policajci stigli zatekli su beživotno tijelo jednog muškarca sa prostrijelnom ranom na glavi.

Nešto kasnije ubica se sam prijavio i predao u stanici policije. Policija je potvrdila da je ubica 27-godišnji muškarac sa Kosova, a da je žrtva Austrijanac (26), bosanskog porijekla. Optuženi je priznao da su se posvađali u jednom obližnjem lokalu, a kada je dvadesetogodišnjak krenuo da izađe, on kako je rekao na saslušanju hicem iz pištolja presudio dvadesetšestogodišnjaku. Motiv ovog krvavog zločina za sada je nepoznat.

Optuženi nije želio ništa više da kaže dok se ne konsultuje sa advokatom. Policija je promašla u automobilu koji se nalazio u blizini mjesta zločina oružje kojim je počinjeno ubistvo.

Postoje sumnje  da se osumnjičeni i žrtva poznaju od ranije i da ovo nije bio slučajni susret, i da su imali neraščišćene račune iz prošlosti. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.