18.4.2017. 16:01
0
Facebook dao zaposlenima „zeleno svetlo“ da idu na protest
Kompanija Fejsbuk (Facebook) saoštila je da neće kažnjavati svoje zaposlene ukoliko se pridruže protestu protiv imigracione politike predsjednika Donalda Trampa 1. maja.

Protesti će biti organizovani širom SAD pod nazivom „Rise Up“, a kako se navodi u pozivu to će biti neka vrsta odbrane „komšija i prijatelja imigranata“.

„U Facebooku smo posvećeni njegovanju inkluzivnog radnog prostora gdje se zaposleni osjećaju prijatno da izraze svoje stavove,“ piše u saopštenju Facebooka, prenosi “Blumberg”.

Fejsbuk je jedna od mnogih tehnoloških kompanija koje su stale protiv namera Donalda Trampa da uvede nove zakone po pitanju imigracije. Kompanija je pored Gugla, Epla, Majkrosofta, Intela i još 120 firmi, podnijela u februaru tužbu protiv uredbe privremene zabrane ulaska u zemlju. Uredba je kasnije povučena, piše “BIZLife“.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.