19.4.2017. 9:56
0
Monstrum od oca: Platio rođaku da mu ubije kćerku na Vaskrs
Srbin (40) pokušao je na Vaskrs, za vrijeme porodičnog slavlja da zadavi svoju rođaku (38), Takođe Srpkinju, a kako se ispostavilo ubistvo je “naručio” ženin otac.

Zasad neimenovani muškarac je napao ženu u Beču, koja je uspjela da se odbrani udarivši ga vazom u glavu, prenose austrijski portali, pozivajući se na novinsku agenciju APA. Nakon napada, žena je pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja je napadača odvezla u Urgentni centar s teškim povredama glave. Prema posljednjim informacijama, muškarac je van životne opasnosti.
 
Napad se dogodio u ženinom stanu u bečkom okrugu Birgitenau, a muškarac je prošlog četvrtka stigao u Beč u posjetu rođacima. Pretvarao se da je došao da sa najbližima proslavi najveći hrišćanski praznik Vaskrs, dok je posebnu pažnju poklanjao rođaki koju je namjeravao da ubije. Ona mu je, čak, dopustila da prespava kod nje.

Na Vaskrs se, međutim, situacija dramatično promijenila. Naime, negdje oko 17 sati, muškarac je napao ženu, i u hrvanju koje je uslijedilo, Srbin je zamalo ubio ženu. Srećom, ona je dohvatila vazu sa stola i udarila napadača, koji se onesvijestio.

Portparolka lokalnog tužilaštva Nina Busek rekla je novinskoj agenciji APA da se zasad razmatra da li će nadležnost nad slučajem imati gradski ili Regionalni krivični sud. Ta odluka biće donijeta do kraja nedelje.

“Već smo zahtjevali pritvor za osumnjičenog”, rekla je Busek agenciji.

Iz svedočenja osumnjičenog i žrtve došlo se do saznanja da je monstruozni zločin zapravo “naručio” žrtvin otac s kojim je kćerka bila u lošim odnosima. Otac je navodno napravio ugovor sa rođakom i platio mu za ubistvo koje srećom nije bilo uspješno.

Ipak, konkretni motiv pokušaja ubistva je za sada nepoznat. Bečka kriminalistička policija i dalje radi na rasvjetljavanju svih detalja bizarnog zločina.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.